Bivrost Film&tv as

Visniger i Norge har gitt bibliotekbøker i Latvia

Under finanskrisen ble Latvia rammet først i Europa, og i sommer erkjente både Verdensbanken og IMF at landet har gjennomført de hardeste kuttene i hele verden for 
å ikke gå konkurs. Innkjøp av bøker dermed er ikke prioritert i landet og siden den statlige innkjøpsordningen der har innvilget kun tilsvarende ca 44.000 NOK til alle de nesten 2000 bilbliotekene for innkjøp av bøker i år, har vi bidratt litt på vår måte. 

På våre visninger har vi samlet inn 9.000 kroner som nå er omsatt i bøker på fire biblioteker i Latvia. Tusen takk til alle som har sett filmen og bidratt til dette.SeJ.html

Ilze Burkovska Jacobsen, regissør, om filmen:

”Mens grekerne demonstrerer og spanjolene streiker, lever latviere allerede med dramatiske kutt i statsbudsjettet. Og tier.

Den kommuniststyrte Sovjetunionen er borte, men har det gjort at vi i Latvia har fått tro på oss selv, på vår egenverd, på at vi har rettigheter? Er vi i stand til å bygge et nytt land eller er vi hemmet av motløshet og mistro? De mest forsiktige anslagene er at 170 000 har forlatt landet de siste årene, mens andre mener at tallet er 250 000.  Når så mange velger «den lette veien» med å dra vestover, hvorfor blir noen igjen i sitt slitne, fattige og korrupte land? Det var sårt og tungt å lage denne filmen fordi den handler om min kjærlighet til et land i et stygt fall.”


Dette er en frittstående oppfølger til «Klassebildet» fra 2001.

Klassebildet - Ti år klokere

Dokumentarfilm

Nominert - Beste dokumentarfilm

KortfilmFestivalen 2012

Dienas Kulturpris 2011

Leder av Norsk Bibliotekforum, Ingeborg Rygh Hjorthen,

kunne overrekke Ilze Burkovska Jacobsen 1000 kroner

fra NBFs Internasjonale utvalg.


Ilze Burkovska Jacobsen under en markering på et

bydelsbibliotek i Riga, RCB filiālbibliotēka "Zemgale".

De innsamlede pengene er delt mellom dette og tre andre biblioteker i Latvia; Barnesykehuset i Rigas bibliotek samt fylkesbibliotekene i Kuldiga og Saldus.

Agnese Stage er en av hovedpersonene i «Klassebildet».

Hun er rektor på en kulturskole for barn i RIga og

deltok på markeringen.